Gevulde Puntpaprika

Gepubliceerd op 25 april 2023 om 10:02

Altijd fijn om te koken met verse producten en te experimenteren in de keuken. Ik ben een echte foodlover en foodblogger en daarenboven ook nog eens mama en ik vind het zalig om de kookmicrobe te kunnen doorgeven. Daarom probeer ik zoveel mogelijk samen te doen met het zoontje van 3 jaar. Hijzelf begint meer en meer interesse te tonen in de producten in de keuken. Eten is zeker geen probleem want hij eet graag. Daarom probeer ik gezond en gevarieerd te koken met heel veel groenten voor de nodige vitamines en mineralen. 

 

Een lekker gerecht zijn de gevulde paprika's 

Zelf eet ik geen paprika's omwille van mijn chronische darmziekte en ik ondervind dat ik paprika's moeilijk verteer en niet verdraag voor mijn darmen. Maar kan kan uiteraard opgelost worden door de paprika te vervangen door courgette.

Hoe gaan we er nu aan beginnen?

 

  • Ajuin stoven
  • Gehakt toevoegen
  • Maïs toevoegen
  • Even laten meestoven
  • Ondertussen de puntpaprika's schoonmaken en zaadlijsten verwijderen en oven voorverwarmen op 180 graden
  • de paprika's vullen met het gehaktmengsel
  • Kaas overstrooien (cottage cheese is een goede optie)
  • En voor ongeveer 20 minuten in de oven zetten

TIP

Je kan het eten met stokbrood, rijst, aardappelen
 
Kinderen zijn over het algemeen minder fan van Maïs, maar deze kan je gerust weglaten of vervangen door iets anders. Je kan er perfect wat wortel aan toevoegen.
Maar ik vind het belangrijk dat kinderen alles leren eten, al is het maar even proeven. Zo leren ze de smaak kennen
En voor de vegetariërs onder ons, probeer eens met tofu, kikkererwten, couscous,....
 
Wist je dat puntpaprika's iets zoeter zijn van smaak dan de gewone paprika's. 
 
Hier was hij ook geen fan van de paprika maar Maurice heeft wel geproefd. Dus liet hij de paprika liggen en at hij de vulling en rijst op. 
 
En smullen maar!

 

 

 
 
Alle reacties:
Tina Nagels, Christiane Weckx en 17 anderen
 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.