De lente en zomer komen er aan en dan houden we graag van frisse en lekkere dingen. Daarom experimenteer ik graag eens met nieuwe en verrassende smaken in de keuken.
Daarom maakte in een verfrissend lekker hapje met mango en haring.
Het is een ideaal hapje voor bij een communie- of lentefeest of voor bij een barbecue. Of gewoon voor op een doordeweekse dag met het gezin te eten.
Het is helemaal niet moeilijk te maken en met maar 4 ingrediënten.
En bovendien is het super snel klaar!
- mango
- haring
- currysaus of kerriesaus
- roze peperbolletjes
Maar hoe begin je er aan?
We beginnen met het snijden van de mango en haring in blokjes. Hier kunnen kinderen ook gemakkelijk helpen bij het snijden. Jonge kinderen maken gebruiken van de kiddikutter( in een volgend blogbericht vertel ik er meer over) en oudere kinderen kunnen al gebruik maken van een gewoon mes. Wanneer alles in blokjes is gesneden, doe je de mengeling in een glaasje of potje en werk je af met een beetje currysaus of kerriesaus en een paar roze peperbolletje.
Voor mensen die geen haring lusten kan je deze vervangen door kip te bakken en in blokjes te snijden.
Haring is bovendien een vette vis en dus een gezonde keuze omdat heet veel onverzadigde vetzuren bevatten. Wanneer je echter zwanger bent is het beter om geen rauwe haring te eten omwille van voedselinfectie. Maar wanneer deze gebakken is, is er geen probleem, Het wordt zelfs aangeraden om 2 keer per week vis te eten. 1 keer vette vis en 1 keer magere vis. Als het je niet lukt om twee keer per week vis te eten, neem dan een supplement denk maar aan onze visolie.
De roze peperbolletjes kan je zeker weglaten voor jonge kinderen of veranderen door een beetje verse kruiden.
Laat je verassen door een lekker hapje en geniet ervan.
PS: Mocht je dit hapje ooit eens maken, tag me gerust op sociale media (Facebook en Instagram)
Reactie plaatsen
Reacties
Beste,
Dit is echt een heel leuk en origineel hapje dat ik zeker bij een volgende familiediner zal serveren. Maar welke haring gebruikt u daarvoor? Is dat haring op azijn?
Bedankt en vrgr,
Hilde Palstermans
Beste, Ik heb gewoon de haring in azijn gebruikt. Ik depte wel het vocht er een beetje af.
groetjes.